Tisztelt Ügyfelünk!
 
A zökkenőmentes együttműködés érdekében, kérnénk az alábbi feltételek figyelembevételét anyagleadásnál:
 
Anyagot e-mailen, valamint CD, DVD, USB hordozókon várunk.
Anyagát feltöltheti FTP szerverünkre, beállításait elküldjük mail-ben.
Az FTP szerverre feltöltött anyagról kérjük értesítsen bennünket akár telefonon, akár e-mailben.
Megrendelőinknek a nyomtatáshoz megfelelően előkészített állományokat kell leadniuk. Ezen állományokat PDF formátumban kérjük. Ez a legegyszerűbben ellenőrizhető forma. A PDF Acrobat 4 kompatibilitásra legyen állítva.
Az oldalkialakítás a vágott méretnek megfelelően történjen, egy munkán belül ne legyenek eltérő oldalméretek. A több oldalas dokumentumokat egy file-ban kérjük elmenteni, de az oldalak legyenek különállóak (nem oldalpárban).
 
 
• Az állományokban minden font legyen beágyazva („Embed all fonts”)
• A fekete szöveg csak „Black” legyen ne RGB, és legyen felülnyomásban (Overprint black). A szöveg mindig a legfelső rétegen helyezkedjen el, hogy ne essen képek, vagy egyéb objektumok takarásába.
• A képek soha ne legyenek 300 dpi felbontásnál kisebb méretűek
• A színes állományokban levő képek CMYK színrendszerben, TIFF kiterjesztésben legyenek. Minden más képformátum kerülendő!
• Kérjük, ne használjanak nyomdai jeleket (vágójel, passzerjel, hajtásjel stb.)
• A kifutót („Bleed”) be kell állítani, általánosan min. 3 mm-re
• PDF készítésnél „Press quality” vagy „Prepress” beállítást kell alkalmazni
• „Composite CMYK” PDF-eket várunk!
• FOGRA39 vagy ISO Coated v2 300% - ECI színprofil használható
 
Forgatókönyvet, színmintát, esetleges hajtásmintát minden munkához kérünk!
 
 
Ellenőrzés
 
Az ellenőrzés első lépése a korrekt megrendelés.
Kérjük minden megrendelés előtt kérjen árajánlatot. Kollégáink átlag egy napon belül írásban ajánlatot adnak. Megrendelésükön kérjük erre az ajánlatra hivatkozzanak.
 
Az ellenőrzés következő lépése a kapott állományok ellenőrzése. Az állományokat tartalmilag nem ellenőrizzük, de ha a termékkel kapcsolatban bármilyen rendellenességet észlelünk (helyesírási hiba, kis felbontású kép, letakart szöveg, a vágott mérethez közel kerülő elemek, stb.), akkor a költség- és időmegtakarítás érdekében minden esetben értesítjük a megrendelőn feltüntetett kapcsolattartó személyt. (Hibát tartalmazó állomány esetén addig nem nyomtatjuk ki az anyagot, amíg nem egyeztettünk megrendelőnkkel!) Ekkor azonban sem tartalmi, sem minőségi reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
 
Javítandó állományok esetén, illetve ha a megrendelő nem az útmutató szerinti adatállományt küld, operátori díjat számítunk fel, melynek összege 40 lej/óra+ÁFA!
 
Vállaljuk kiadványok, könyvek teljes nyomdai tervezését, előkészítését, vizsgadolgozatok bekötését is. A részletek megbeszéléséhez, valamint bármilyen további felvilágosításért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az Alutus Nyomda Rt. telefonszámán: 0266-372 407!